comenzi@stona.ro
call center: 0344 255 730 / 0732 334 434

5 motive pentru care granitul este cea mai buna investitie

Granitul oferă numeroase avantaje estetice și practice, fiind de multe ori exact ce ai nevoie pentru amenajarea locuinței tale.

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat. Granitul este unul din cele mai rezistente și mai dure materiale, aflându-se pe locul 2, după diamant, la aceste caracteristici.

Această piatră naturală poate fi folosită pentru foarte multe aplicații interioare și exterioare. În continuare vom analiza 5 motive pentru care granitul este cea mai bună investiție pentru casă:

1. Sustenabilitate

Ca material natural, granitul este în mod inerent ecologic și durabil, având un ciclu de viață durabil și o ușurință de îngrijire și reciclare. Transformarea acestei materii prime necesită mai puțină energie și posibilitatea de reutilizare. Produsul este tăiat și finisat în fabrică și, în final, este instalat în locuință, minimizând deșeurile.

2. Aspect contemporan

Noile constructii folosesc granit pentru exterior (placarea fațadelor, aleilor de acces, piscinelor, grădinilor) si interioare (pereți, blaturi, pardoseli, trepte). Finisajele suprafeței oferă o mare varietate de aspect estetic. Culorile și texturile granitului sunt perfecte pentru toate tipurile de utilizări decorative, creând modele deosebite. Elegant și sofisticat, granitul aduce strălucire oricărui proiect exterior sau interior contemporan.

3. Rezistență și duritate

Pe lângă frumusețea naturală, granitul este în mod natural rezistent la umiditate, zgârieturi și căldură. Această piatră naturală poate rămâne neschimbată timp de zeci de ani. Combinația de cuarț, feldspat și mica este responsabilă pentru rezistența sa la căldură. De exemplu, dacă scoți o tavă fierbinte din cuptor, o poți așeza direct pe blatul de granit, fără să îți faci griji că se va deteriora suprafața.

4. O gamă largă de finisaje

Poți alege dintre diverse finisaje ale suprafetei granitului, cum ar fi: buciardat, fiamat, fiamat+periat, lustruit, natural, nelustruit sau periat. Indiferent de tipul de finisaj pe care îl alegi pentru casa ta, acesta îți va reevalua proprietatea.

5. Versatilitate

Ultimul motiv pentru care granitul este o investiție excelentă pentru casa ta este versatilitatea. Toate plăcile pot fi transformate în formate mici, astfel încât să fie rapid și ușor de instalat. Indiferent de modelul pe care îl alegi, acesta poate fi adaptat oricărei încăperi din locuința ta. Acest lucru oferă casei tale o eleganță pe care nicio altă casă nu o poate oferi. Economisește bani și îmbunătățește calitatea locuinței tale cu blaturi, pereți exteriori și interiori, pardoseli, trepte, șemineu sau pavaj din granit. Vei fi mulțumit că ai făcut această investiție.

Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 350 de modele de granit, din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea locuinței tale. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.