comenzi@stona.ro
call center: 0344 255 730 / 0732 334 434

Beneficiile sustenabile ale granitului  

Atunci când plănuiești amenajarea locuinței tale, este important să alegi materiale care să fie atât rezistente și frumoase, cât și sustenabile, din grija pentru mediu. Granitul îndeplinește perfect toate aceste cerințe, având mai multe beneficii sustenabile.

 

Granitul este compus din dioxid de siliciu, fiedspat și cuarț, iar împreună formează o rocă magmatică masivă. Rezistența ridicată a acestuia îl face să fie considerat al doilea material ca duritate după diamant.   

Acest material deosebit nu numai că rezistă testului timpului ca aspect și durabilitate, dar are și un impact pozitiv asupra planetei noastre. Cel mai mare beneficiu de mediu al granitului este faptul că este reutilizabil și reciclabil. Nu același lucru se poate spune și pentru o serie de alte materiale populare, motiv pentru care această calitate specială face granitul să iasă în evidență. 

Nu se termină aici lista de beneficii sustenabile ale granitului. Continuă să citești pentru a afla lista completă a calităților de mediu ale acestui material. 

Rezistent la bacterii 

Granitul este în mod natural rezistent la bacterii, ceea ce este foarte important atunci când vine vorba de instalarea lui în noua ta bucătărie sau baie. Acestea sunt două dintre cele mai frecventate zone ale casei tale și vrei să le păstrezi cât mai igienice posibil. 

Dar există și altceva care vine împreună cu beneficiul granitul de a fi rezistent la bacterii. Faptul că este neporos și că este imposibil ca bacteriile și germenii să pătrundă înseamnă că nu trebuie să utilizezi substanțe chimice nocive și corozive pentru a-l curăța. Aceste tipuri de produse de curățare provoacă daune mediului prin ingredientele lor dure și, cu cât oamenii le folosesc mai puțin, cu atât Pământul nostru va prospera mai mult. 

Durează o viață 

Este un fapt binecunoscut că granitul durează pentru totdeauna. Asta înseamnă că blatul tău, dacă este îngrijit și sigilat corect, nu va trebui niciodată înlocuit. Pentru că nu va trebui niciodată înlocuit, nu va trebui niciodată să îl arunci. Chiar dacă trebuie să înlocuiești blatul actual din granit din alte motive, acesta este reciclabil. După cum am menționat anterior, granitul poate fi refolosit, recondiționat și reutilizat. 

Ușor de recondiționat 

Dacă ai deja blaturi din granit și ești interesat să reutilizezi acele blaturi pentru o altă amenajare, reprezintă un câștig atât pentru bucătărie/baie, cât și pentru mediu. Obții un blat care va arăta la fel de bine ca nou, iar acel granit reutilizat își poate găsi un nou scop în loc să fie transportat în altă parte sau aruncat. 

Este o piatră naturală 

Deoarece granitul provine din natură, este în mod inerent mai bun pentru planetă. Materialele sintetice precum laminatul și ceramica conțin substanțe chimice dăunătoare precum formaldehida, care are un impact negativ nu numai asupra Pământului, ci și asupra calității aerului din casa ta pe termen lung. Se garantează că granitul nu conține formaldehidă și alte substanțe chimice dăunătoare (cum ar fi VOC-Compuși organici volatili, radon și alte gaze periculoase). 

Impact pozitiv asupra mediului 

Chiar dacă granitul nu ajunge să fie reutilizat, are capacitatea de a fi și reciclat, ceea ce înseamnă că poate fi folosit în alte domenii ale vieții și nu va trebui niciodată aruncat. Întotdeauna există un folos pentru el undeva. 

Pentru a avea parte de beneficiile sustenabile ale granitului, accesează www.stona.ro și alege modelele potrivite pentru amenajarea locuinței tale. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită. De asemenea, ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, Șoseaua Pipera nr.48 sau în depozitele din județele Prahova și Alba.