comenzi@stona.ro
call center: 0344 255 730 / 0732 334 434

Avantajele folosirii granitului pentru glafuri

Granitul este o piatră naturală care reprezintă o combinație de frumusețe și durabilitate. Avantajele folosirii granitului pentru glafuri însumează toate cerințele acestei amenajări.

 

Granitul este compus din dioxid de siliciu, fiedspat și cuarț, iar împreună formează o rocă magmatică masivă. Rezistența ridicată a acestuia îl face să fie considerat al doilea material ca duritate după diamant.   

Fie că alegi să instalezi glafuri de granit interioare sau exterioare, vor avea parte de numeroase avantaje care demonstrează cât de potrivit este acest material. Glafurile de granit sunt rezistente la îngheț, umiditate, fluctuații de temperatură, radiații UV și alte condiții nefavorabile. Vom detalia în continuare avantajele folosirii granitului pentru glafuri. 

Sustenabilitate 

Partea granitului care consumă cea mai multă energie este extragerea din pământ, cu toate acestea, progresele tehnologice din industria pietrei fac ca extragerea din cariere să fie din ce în ce mai ecologică. Nu există nici produse secundare dăunătoare, granitul este complet natural. Spre deosebire de acesta, materialele nenaturale, cum ar fi laminatul, vor implica adesea un proces de fabricație toxic, inclusiv cu formaldehidă și rășină. În ceea ce privește aprovizionarea, impactul granitului asupra mediului poate fi comparat cu lemnul durabil.  

Rezistență la temperaturi ridicate 

Dacă alegi glafuri pentru baie, bucătărie sau exteriorul locuinței, o cerință importantă este rezistența la temperaturi ridicate. Glafurile de granit reprezintă opțiunea ideală în acest caz, deoarece dintre toate materialele disponibile, îndeplinește cel mai bine această cerință. Temperaturile ridicate care provin de la gătit, apa fierbinte din baie sau razele puternice ale soarelui nu vor afecta în niciun fel glafurile de granit. 

Rezistență la îngheț și umiditate 

Granitul este una dintre cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de glafurile exterioare. Este incredibil de rezistent la îngheț și umiditate și usor de intretinut. Atâta timp cât sigilezi glafurile în mod regulat, vor fi protejate de frig și nu se vor crăpa.  

Durabilitate 

Amenajarea glafurilor locuinței tale nu este cu siguranță ceva ce vrei să faci în mod regulat și nici nu vrei să fii nevoit să faci reparații frecvente. Din fericire, granitul este un material dur, durabil, ideal pentru glafurile interioare sau exterioare. Este extrem de dur, unul dintre cele mai dure materiale disponibile și este rezistent la ciobiri sau zgârieturi. Granitul poate fi sigilat, ceea ce face glafurile să fie și mai durabile. Te poți aștepta ca glafurile de granit să reziste zeci de ani, mai ales dacă le resigilezi în mod regulat. 

Unicitatea 

Dacă ești în căutarea unor glafuri unice, granitul este alegerea potrivită. Nu există două plăci de granit care să fie exact la fel. Poți să alegi o culoare sau un model care îți place, și vei primi în continuare glafuri de granit complet unice, care nu seamănă cu altele. Fiecare placă de granit are propriile texturi și modele și va adăuga locuinței tale un aspect estetic care nu poate fi replicat în altă parte. 

Accesează www.stona.ro și alege modelele potrivite pentru a avea parte de avantajele folosirii granitului pentru glafuri. De asemenea, ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, Șoseaua Pipera nr.48 sau în depozitele din județele Prahova și Alba. Sună la 0732 334 434 și noi îți realizăm glafurile la comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.