comenzi@stona.ro
call center: 0344 255 730 / 0732 334 434

Avantajele granitului ca panou pentru bucatarie 

Deși poate părea un lucru neimportant, selectarea unui panou de perete pentru bucătărie este la fel de importantă ca și alegerea blaturilor și a dulapurilor. Granitul oferă numeroase avantaje atunci când este folosit ca panou de perete.

 

Granitul este compus din dioxid de siliciu, fiedspat și cuarț, iar împreună formează o rocă magmatică masivă. Rezistența ridicată a acestuia îl face să fie considerat al doilea material ca duritate după diamant. 

Este important ca toate elementele din încăpere să se îmbine armonios pentru a crea bucătăria luxoasă a visurilor tale. Panoul de perete de granit va avea un impact vizual îndrăzneț, va adăuga valoare casei tale, va proteja peretele atunci când gătești și poate fi relativ ieftin. În continuare vom detalia avantajele granitului ca panou de perete pentru bucătărie. 

Impact vizual îndrăzneț  

Panourile de perete de granit au capacitatea de a avea un impact vizual îndrăzneț, indiferent dacă sunt o extensie a blaturilor sau contrastează puternic cu acestea. Mai multe surse recomandă să alegi un panou care să nu concureze cu blaturile. Punctul focal trebuie să fie ori blaturile, ori spătarul, nu ambele. 

O modalitate bună de a evita acest lucru este fie blaturile, fie panourile să fie complexe vizual, altfel ochiul va avea probleme la focalizare. Celălalt ar trebui să fie mai simplist pentru a-l complimenta. Ca în orice, există câteva excepții de la această regulă. 

Dacă blatul și panoul sunt din același material, atunci faptul că ambele atrag atenția nu este o problemă. O altă excepție este dacă există un contrast puternic între cele două și pot fi despărțite unul de celălalt vizual. 

Durabilitatea și rezistența  

Un avantaj important al acestui material este că formează un panou excelent pentru bucătărie din punct de vedere al durabilității și rezistenței. Ca bonus, granitul este în mod natural rezistent la bacterii și la zgârieturi. Expunerea constantă la apă și umezeală, inevitabilă în acest spațiu, nu va reprezenta deloc o problemă pentru panoul de granit. Doar aceste motive sunt sificiente pentru a fii sigur că faci cea mai bună alegere, mai ales că nu va fi nevoie vreodată să înlocuiești panoul de perete din bucătărie. 

Valoare 

A avea piatră naturală în casa ta adaugă valoare care va crește pe măsură ce trece timpul. Viitorii cumpărători vor aprecia că ți-ai făcut timp pentru a selecta materiale atât de bune și durabile în urmă cu toți acești ani. Dacă este îngrijit corespunzător, panoul de perete de granit din bucătărie poate dura foarte mult timp.  

Cost 

Alegerea granitului te poate ajuta de fapt să economisești bani. Alternativele mai scumpe, cum ar fi mozaicurile din sticlă, pot costa destul de mult. Granitul, pe de altă parte, poate fi relativ accesibil în funcție de culoare, model, dimensiune și stil. Având în vedere că te vei bucura de panoul de perete de granit din bucătărie pentru totdeauna, reprezintă cu siguranță o investiție bună. 

Poți alege din peste 600 de modele de granit, accesând www.stona.ro și vei avea parte de avantajele folosirii granitului ca panou pentru bucătărie. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită. De asemenea, ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, Șoseaua Pipera nr.48 sau în depozitele din județele Prahova și Alba.