comenzi@stona.ro
call center: 0344 255 730 / 0732 334 434

Avantajele folosirii granitului pentru blaturi 

Există o mulțime de alegeri de făcut atunci când trebuie să alegi mobilierul bucătăriei sau băii locuinței tale, însă atunci când vine vorba de blaturi, granitul este cu siguranță cea mai bună alegere datorită avantajelor sale.

 

Granitul este o rocă magmatică masivă ce conține cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri și s-a format prin răcirea și solidificarea magmei. 

Această piatră naturală oferă atât avantaje practice cât și estetice, astfel că blaturile din bucătărie sau baie vor fi durabile, în timp ce vor decora încăperea. În continuare vei afla toate detaliile despre avantajele folosirii granitului pentru blaturi. 

Întotdeauna frumos 

Primul beneficiu al granitului este că nu se demodează niciodată ca unele tendințe. În timp ce unii oameni ar putea simți nevoia să-și actualizeze blaturile atunci când vor să-și vândă casa, nu este o problemă cu granitul, deoarece este întotdeauna frumos și dorit. Deși este mai scump decât alte opțiuni, va crește foarte mult valoarea casei tale dacă te decizi ulterior să o vinzi. 

Unicitate 

Un alt motiv pentru a alege granitul este că există atât de multă varietate în el. Fiecare bucată de granit este unică, iar datorită acestei calități, blaturile tale din bucătărie sau baie vor ieși în evidență. 

Salubritate 

Blaturile de granit au și avantaje pentru sănătate. Sunt suprafețe sanitare care nu găzduiesc bacterii și sunt mai ușor de curățat, făcând bucătărie sau baia să rămână frumoasă și sigură. 

Durabilitate 

Un avantaj foarte important al granitului este durabilitatea acestuia. Ca produs din piatră naturală, granitul este făcut pentru a rezista. Deși este posibil să ciobești sau să spargi granitul dacă aplici suficientă forță, suprafața este aproape imună la zgârieturi. În plus, dacă este sigilat corespunzător, granitul nu se pătează și nu se estompează, chiar dacă este blaturile sunt expuse la lumina directă a soarelui. 

Rezistență la căldură 

Multe materiale de blat pur și simplu nu sunt rezistente la căldura. Granitul, pe de altă parte, este incredibil de rezistent la căldură, ceea ce îl face o alegere ideală pentru blaturile de bucătărie. 

Poți alege din peste 600 de modele de granit, accesând www.stona.ro și vei obține blaturile pe care ți le dorești în locuința ta. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită. De asemenea, ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, Șoseaua Pipera nr.48 sau în depozitele din județele Prahova și Alba.