comenzi@stona.ro
call center: 0344 255 730 / 0732 334 434

Avantajele folosirii granitului pentru pardoseli 

Folosirea granitului pentru pardoseli este foarte populară, datorită avantajelor estetice și practice pe care le oferă oricărui spațiu interior sau extrerior.

 

Granitul este o rocă magmatică masivă, ce are o textură granulată și este compusă din feldspat, cuarț și minerale amfibole. 

Această piatră naturală este cel mai puternic și mai durabil material disponibil, astfel că decizia de a instala pardoseli de granit în locuința ta este cu siguranță cea mai bună. Un alt avantaj important al folosirii granitului pentru pardoseli este frumusețea unică.  

Urmează să afli care sunt avantajele folosirii granitului pentru pardoseli. 

Este hipoalergenic 

Pentru cei care suferă de alergii sau astm bronșic, pardoseala de granit poate ajuta la atenuarea simptomelor acestora. Poți reduce numărul de alergii din casa ta, curățând regulat pardoseala de granit. Calitatea aerului din interior este foarte importantă pentru sănătate.  

Varietatea culorilor și modelelor 

De multe ori, cei care își amenajează locuința, își doresc pardoseli de granit care să se potrivească cu decorul existent al spațiului. Asta înseamnă să alegi plăci care vin în culori și stiluri specifice. Granitul este disponibil într-o gamă largă de culori și modele, deoarece este făcut în timpul proceselor vulcanice naturale care includ o varietate de minerale și temperaturi. Cele mai comune culori includ: alb, negru, bej, maro, galben, gri, roz, albastru, exotic și roșu. 

Având acces la atât de multe tipuri de plăci de granit, ai posibilitatea de a alege o opțiune care se potrivește preferințelor tale și decorului existent. 

Este excepțional de durabil 

Durabilitatea excepțională a granitului îl face o opțiune foarte bună pentru pardoseli. Asta înseamnă că pardoselile din locuința ta vor fi foarte utile zi de zi, fără a se uza din cauza traficului intens. Suprafețele lor nu vor dezvolta zgârieturi sau pete, nici după ce vor trece mulți ani de la instalare Dacă vrei longevitate, granitul este ideal pentru locuința ta. 

Este o opțiune excelentă pentru zonele umede 

Oamenii aleg adesea plăci pentru zonele umede din casele lor. Cu plăcile de granit, nu trebuie să-ți faci griji că umezeala îți va deteriora pardoseala. Placa de granit creează o suprafață care este practic impenetrabilă lichidelor. Nici măcar lichidul care stă mai mult timp pe pardoseală nu îți va deteriora suprafața. Desigur, este întotdeauna o idee bună să ștergi lichidele de pe pardoseală pentru a preveni alunecările și căderile. O suprafață de granit lustruit poate deveni destul de alunecoasă când este umedă, de aceea este recomandat să alegi un finisaj fiamat sau periat. 

Acum că ai aflat care sunt avantajele folosirii granitului pentru pardoseli, Stona îți oferă o varietate de culori și modele pentru a obține o amenajare interioară sau exterioară exact așa cum îți dorești. Le poți alege pe cele potrivite accesând www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 și depozitele aflate în judeţele Prahova şi Alba.