comenzi@stona.ro
call center: 0344 255 730 / 0732 334 434

Avantajele folosirii granitului pentru șemineu 

Dacă ai luat decizia de a construi un șemineu în locuința ta, granitul este materialul ideal, datorită avantajelor sale estetice și practice.

 

Granitul este compus din dioxid de siliciu, fiedspat și cuarț, iar împreună formează o rocă magmatică masivă. Rezistența ridicată a acestuia îl face să fie considerat al doilea material ca duritate după diamant.   

Avantajele folosirii granitului pentru șemineu sunt numeroase, însă practicalitatea și frumusețea sunt unele dintre cele mai importante. Semineul este inima casei. Încălzește interiorul, acționează ca un punct focal și este o sursă de căldură eficientă din punct de vedere energetic. Pozitionat in coltul sau in centrul unei incaperi, un semineu va capta tot timpul atentia.  

În continuare vei afla toate detaliile despre avantajele folosirii granitului pentru șemineu.  

1. Durabilitate 

Unul dintre avantajele esențiale ale folosirii granitului pentru șemineu este durabilitatea sa pe termen lung. Granitul, o piatră naturală cu rezistență ridicată la șocuri termice, este un material excelent pentru șeminee. În cea mai mare parte, este rezistent la decolorare și uzură tipică, făcându-l aproape rezistent la zgârieturi și nu se rupe și nu se îndoaie ca și alte materiale. 

2. Frumusețe naturală

Frumusețea naturală a granitului este un alt argument convingător în favoarea utilizării sale. Granitul poate fi folosit în diferite situații, de la formale și opulente până la mai relaxate și primitoare. Nu va trebui să îți faci griji că murdăria, praful sau funinginea te deranjează atunci când stai în fața unui foc, datorită netezimii granitului, care face curățarea ușoară. 

3. Crește valoarea casei 

Când alegi piatra de granit pentru șemineu este posibil să crești valoarea casei tale. Șemineele din granit sunt populare datorită unicității și frumuseții lor. Pentru cei care doresc să-și vândă proprietatea în viitor, acest lucru ar putea crește valoarea acesteia. Granitul este un material atemporal, așa că exteriorul casei tale va continua mulți ani să impresioneze oaspeții. 

 4. Opțiuni numeroase și unice 

Nu există două plăci de granit care să fie la fel. În trecut, existau doar câteva culori și forme de granit din care să alegi, dar acum, materialul este disponibil într-o gamă largă de culori și forme. Începe prin a alege o culoare care îți atrage atenția, apoi amenajează camera în jurul șemineului pentru a face din aceasta punctul focal. Alegerea unei nuanțe unice sau a unei plăci de granit cu nuanțe variate de culoare ar putea avea ca rezultat un șemineu foarte distinctiv. 

Alege modelul potrivit de granit pentru amenajarea șemineului din locuința, din peste 600 de modele disponibile pe www.stona.ro sau în showroom-ul nostru din București, Șoseaua Pipera nr.48 și în depozitele din județele Prahova și Alba.