comenzi@stona.ro
call center: 0344 255 730 / 0732 334 434

Avantajele pavajului exterior de granit

Pavajul de granit aduce frumusețe și clasă oricărui spațiu exterior. Îl poți folosi pentru a crea alei, poteci, terase, trepte șau zone exterioare de luat masa.

 

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat.  

Deoarece este confecționat dintr-o piatră naturală, acest tip de pavaj este capabilă să se amestece eficient cu flori, copaci și plante. Le permite oamenilor să creeze un spațiu în care să poată experimenta și să se poată bucura de mediul natural al locuinței lor. În continuare vom analiza avantajele pavajului exterior de granit. 

Estetica 

Frumusețea naturală a pavajului de granit este semnificativă, îmbunătățind aspectul oricărei amenajări exterioare. Se integrează foarte bine cu orice tip de împrejurime, deoarece granitul oferă o gamă extrem de largă de modele, culori, texturi și finisaje.  

Durabilitate 

Granitul este una dintre cele mai puternice și durabile pietre de construcție. De fapt, are o suprafață destul de dură, ceea ce face dificilă uzura, zgârierea sau chiar ciobirea. Prin urmare, utilizarea pavajului de granit asigură păstrarea aspectului exteriorului locuinței tale, indiferent de trecerea timpului. 

Siguranță 

Acest pavaj este de obicei disponibil cu finisaj fiamat, deoarece în acest fel suprafața este antiderapantă. Dacă îl folosești în jurul piscinei, cei dragi vor fi în siguranță, deoarece nu va exista pericolul alunecării din cauză că este o zonă expusă constant la apă. De asemenea, pavajul de granit este ideal și pentru amenajarea aleilor, pentru ca suprafața să nu fie alunecoasă în urma ploilor.

Întreținere redusă 

Un alt avantaj pavajului de granit este că nu necesită întreținere. Granitul este o piatră naturală destul de dură și durabilă. Este diferită de pietrele naturale care necesită întreținere pentru a rămâne strălucitoare. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la protecția și întreținerea acestuia, deoarece exteriorul locuinței tale va arăta la fel pentru o perioadă lungă de timp. 

Pe www.stona.ro poți alege pavajul de granit pe care ți-l dorești în exteriorul locuinței tale. Ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, Șoseaua Pipera nr.48 și în depozitele din județele Prahova și Alba.