comenzi@stona.ro
call center: 0344 255 730 / 0732 334 434

Decor care completeaza blaturile de granit din bucatarie

Blaturile de granit funcționează ca puncte focale ale bucătăriei. Granitul își menține popularitatea pentru blaturile de bucătărie, deoarece arată elegant, este dispobibil în diferite nuanțe și durează decenii. De asemenea, și-a păstrat locul în bucătării datorită rezistenței și versatilității sale. Alte calități ale granitului includ rezistența la zgârieturi, lovituri și rezistența la căldură. 

Granitul este compus din dioxid de siliciu, fiedspat și cuarț, iar împreună formează o rocă magmatică masivă. Rezistența ridicată a acestuia îl face să fie considerat al doilea material ca duritate după diamant. 

Atunci când vine vorba de renovarea bucătăriei, ia în considerare un decor care să completeze blaturile de granit. Îți prezentăm câteva idei pentru a începe: 

Gri cu alb, albastru, auriu, argintiu 

Blaturile de granit în modele reci, gri, se potrivesc bine cu o gamă de culori inspirată de plajă. Elementele din bucătărie albe, albastre, aurii, argintii și din lemn vopsit în alb, formează un decor frumos și plăcut. 

Tonuri calde de bej și maro 

Blaturile de granit în tonuri calde și delicate se îmbină bine cu dulapurile în nuanțe bogate și calde. Bejul și maroul sunt alegeri excelente pentru elementele din jurul blaturilor. Totuși ar fi bine ca unele dintre dulapuri să fie albe, pentru a evita crearea unui aspect intens și întunecat. 

Alb, negru și gri 

Culorile neutre reprezintă alegeri excelente de asociere a blaturilor de granit și a altor elemente. Funcționează bine într-o bucătărie cu blaturi de granit negru. Pereții gri închis funcționează pentru o astfel de bucătărie completată de dulapuri albe. Blaturile de granit în nuanțe de alb se potrivesc bine cu dulapurile gri deschis. Pentru ca bucătăria să se simtă deschisă, alege un tavan vopsit în alb pur.  

Verde deschis și verde închis 

Cea mai bună modalitate de a crea interes și profunzime în orice spațiu este combinarea a două nuanțe similare. Alege note de verde deschis pe pereții bucătăriei și adăugă o notă de culoare într-o nuanță de verde intens pentru blaturile de granit. Culoarea închisă acționează ca un accent și, de asemenea, evidențiază alte elemente de mobilier, cum ar fi hota. Pentru a completa aspectul, pardoseala din lemn într-un ton cald creează o atmosferă primitoare și relaxantă. 

Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 600 de modele de granit, din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea blaturilor din bucătăria ta. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.