comenzi@stona.ro
call center: 0344 255 730 / 0732 334 434

Idei de amenajare cu granit alb și negru

Dacă ți se pare copleșitor să ții mereu pasul cu ultimele tendințe, îți poți amenaja locuința într-un mod atemporal, cum ar fi cel monocrom, folosind granit alb și negru.

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat. Granitul este unul din cele mai rezistente și mai dure materiale, aflându-se pe locul 2, după diamant, la aceste caracteristici.

Fie că locuința ta este tradițională sau contemporană, granitul alb și negru se vor potrivi perfect cu oricare din ele, oferind un aspect liniștitor, dar sofisticat și elegant. Versatilitatea extrem de ridicată a acestor două tipuri de granit, permit alăturarea oricărei palete de culori. Urmează să analizăm cele mai interesante idei de amenajare cu granit alb și negru.

Minimalism

Minimalismul este un concept care nu va dispărea prea curând. A devenit un mod de viață pentru mulți oameni. Poți introduce schema de culori alb-negru atât de reprezentativă pentru acest concept, prin intermediul granitului.
Poți amenaja un perete accent de granit negru, care te va duce cu gândul la cerul nopții, căruia să îi alături o pardoseală de granit alb pentru a da impresia de spațialitate în încăpere.

Mozaicul

Este o idee de amenajare pe care o poți imprementa în multe zone din locuința ta, datorită versatilității sale. De exemplu, în loc să acoperi pereții cu granit negru sau alb, mai bine le combini pe ambele pentru a obține un mozaic interesant și unic. Mozaicul de granit alb și negru este ideal și pentru amenajarea pardoselilor.

Nuanțe de gri

Frumusețea griului este că poate completa orice culoare. În acest caz, poți folosi diferite nuanțe de gri pentru a diminua impactul vizual al granitului alb sau negru. Efectul final are ca rezultat o atmosferă confortabilă care te ajută să te relaxezi. Un perete de accent gri completează foarte bine o pardoseală de granit alb și negru. De asemenea, un blat sau un panou de perete gri funcționează la fel de bine.

4. Accente îndrăznețe

Culorile ne influențează stările de spirit și adăugarea de accente îndrăznețe în locuința ta, pe lângă amenajările cu granit alb și negru, este o idee grozavă.
De exemplu, dacă îți dorești un perete accent de granit negru și o pardoseala de granit alb, însă nu ești sigur de acest contrast puternic, poți adăuga detalii roșii. Pentru diversitate, folosește culori precum galben, verde sau turcoaz.

Intră pe www.stona.ro și alege din peste 100 de modele de granit alb și negru, pe cele care se potrivesc cel mai bine în amenajarea locuinței tale. Poți vizita showroom-ul nostru din București, Șoseaua Pipera nr.48 sau depozitele din județele Prahova și Alba.