comenzi@stona.ro
call center: 0344 255 730 / 0732 334 434

Utilizare granit in constructii

Cu siguranta ai auzit de termenul granit daca ai intrat intr-un depozit de materiale de constructii. Nu este de mirare deoarece este un material foarte recomandat de specialisti in lucararile de calitate superioara care sunt facute sa dureze perioade foarte lungi.

Granitul este cunoscut atat pentru duritatea acestuia dar si pentru textura speciala pe care o are ca roca. Calitatile granitului au fost apreciate si exploatate inca de pe vreamea piramidelor. Piramidele au la baza blocuri imense de granit care au facut ca acesta sa mai fie prezente si astazi.

Pe langa utilizarea granitului in amenajarea si ridicarea piramidelor, acesta mai era utilizat in si in construirea de coloane, sarcofage, monumente, pereti si pardoseli, toate aceste lucrari transformandu-le in reale vestigii arheologice.

Pardoseala granitO alta utilizare a granitului este in crearea de blaturi pentru baie si bucatarie. Datorita rezistentei la uzura si a modelelor diversificate, granitul iti va transforma locuinta intr-un mod elegant si util. Blaturile de acest tip vor fi rezistente la apa, la temperaturile ridicate ale vaselor de bucatarie si chiar la folosirea cutitului direct pe suprafata blatului.

Scarile din granit au devenit foarte populare astazi deoarece acestea pot fi folosite si in exteriorul locuintei si nu vor resimti efectul de inghet/dezghet sau a altor agenti externi.

Peretii de granit sunt foarte potriviti pentru decorarea livingurilor dar si a bailor deoarece granitul se curata usor si in contactul cu apa acesta nu sufera degradari. De asemenea este un foarte bun izolator termic ceea ce face ca temperatura camerei sa se pastreze, un avantaj enorm pentru cladirile aflate in zonele reci.

Peretii de granit vor dura multe generatii deoarece structura lor este extrem de solida datorita prezentei quartului si a feldspatului.utilizare granit

Inca o utilizare a granitului este in crearea de pardoseli, atat pentru interiorul casei cat si pentru acoperirea teraselor exterioare.

Monumentele ridicate acum sute de ani inca mai pot fi vizitate in cazul in care au fost construite din granit sau marmura. Beneficiile granitului au fost descoperite inca din perioadele cele mai indepartate ale istoriei.

Cladirile construite  intr-un stil modern au in componenta lor pereti de granit, asta conferindu-le o eleganta si un design deosebit.

Ofertele pentru crearea de blaturi, scari, pavele, pavaje sau pardoseli de granit sunt variate si pot fi lansate de numeroase depozite de granit din Romania.