comenzi@stona.ro
call center: 0344 255 730 / 0732 334 434

Cumparare blaturi granit – Ce trebuie sa stiu

Daca te hotarasti sa achizitionezi blaturi granit pentru baie sau pentru bucatarie trebuie sa stii ca nu este foarte usor.

Iti recomandam sa citesti ghidul de cumparare de mai jos pentru a lua cele mai bune decizii cand vine vorba de alegerea blaturilor ideale.

Blaturi de bucatarie

  • Alegerea unui blat slefuit manual sau stefuit automat – Multi dintre producatorii de granit utilizeaza masini speciale pentru slefuit granitul, insa anumite portiuni ale blatului precum muchiile, trebuiesc slefuite manual pentru a fi mult mai fine. De cele mai multe ori, pentru a inlocui slefuirea manuala, se recurge la acoperirea muchiilor cu ceara, care insa cu timpul se va curata. Asadar, intreaba producatorul de granit daca muchiile sunt acoperite cu ceara sau sunt slefuite manual.
  • Montarea blaturilor de granit – Majoritatea producatorilor colaboreaza cu diferite firme care se ocupa de montarea blaturilor, de aceea trebuie sa verifici daca echipa care va monta este din orasul tau sau daca va veni din alt oras. In cazul in care vei avea probleme cu blaturile montate este ideal sa apelezi la o firma locala si nu sa astepti o echipa din alt oras deoarece va dura mai mult timp.
  • Transportul – Producatorii ofera si transport gratuit de la depozit pana la locuinta ta, dar se rezuma la un anumit numar de kilometri inclusi. Verifica daca transportul se va efectua contracost daca locuita ta se afla mai departe de limita impusa de ei. Incearca sa negociezi transportul daca ti-l vor solicita!!!
  • Opteaza pentru granitul de 3 centrimetri – Blaturile de granit de trei centrimetri vor fi mai rezistente la crapaturi decat cele de 2 centrimetri. Verifica diferenta de pret dintre cele doua variante si daca nu este diferenta mare, opteaza pentru cel mai gros.
  • Lasa specialistul sa masoare – Nu incerca sa masori suprafata blatului deoarece risti sa cumperi material prea mult sau prea putin.
  • Tine cont ca este o investitie pe termen lung – Daca esti o persoana care isi schimba des decorul casei, tine cont ca este mai bine sa optezi pentru un material mai ieftin decat granitul.
  • Provenienta granitului – Intreaba producatorul de unde provine granitul. Cele mai importante tari care exploteaza granit sunt Brazilia, Italia si Grecia.

Opteaza pentru producatori de granit care au depozit de granit si nu pentru firmele mici de intermediere.